Paadje Overeindsebrug nu bestrate fietsdoorsteek

Op zeer rigoreuze wijze is eind maart het modderige paadje bij de Overeindsebrug omgebouwd tot een bestrate helling met trapjes en goten. Geen geploeter meer door de modder, maar comfortabel naar beneden (en met wat meer moeite) naar boven! Een mooi resultaat na vier jaar overleggen met Sas van Vreeswijk, gemeente Nieuwegein, Rijkswaterstaat en Waternet.….

Paadje-Overeindsebrugklaar2019_web

Het fietsdoorsteekje nu. Sommige types e-bikes kunnen helaas de helling niet nemen en moeten via de normale weg. Gelukkig heeft Waternet toegezegd dat dit stuk van de Groenendaal gewoon open blijft. De gemeente gaat deze weg bovendien in de strooiroute opnemen. Zo kunnen nog meer fietsers uit Nieuwegein-Zuid genieten van deze autoluwe fietsroute langs het Lekkanaal.

Paadje in aanbouw

De fietsdoorsteek in aanbouw.

Modderigepaadje2018_web

Het modderige paadje eerst…

Categorieën