Wie zijn wij?

Fietsersbondafdeling Nieuwegein behartigt de belangen van alle fietsers in Nieuwegein. We doen dat met een kleine groep van enthousiaste vrijwilligers: Gert Schijven, Casper Langerak, Frans Krens (penningmeester) en Clarion Wegerif (voorzitter).

Voor de Nieuwegeinse fietser

Bij belangrijke ontwikkelingen in onze stad laten we het geluid van de fietser horen. Bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van Cityplaza, bij de promotie van doorfietsroutes en bij de Omgevingswet. Ook rolden we, samen met de gemeente, Fietsnet Nieuwegein uit: een bewegwijzeringssysteem voor fietsers. Onze vrijwilligers plakten 5000 stickers op lantaarnpalen.

Gert plakt sticker_web

We behartigen de belangen van de Nieuwegeinse fietser ook bij de gemeentelijke en provinciale politiek. We overleggen tweemaal per jaar met de wethouder Mobiliteit, Ellie Eggengoor, en veel vaker met ambtenaren. Ook reageren we op plannen van gemeente en provincie, en spreken in bij raads- en Statencommissies. Gevraagd en ongevraagd geven we onze mening over voorrang voor de fiets, coronamaatregelen, 30 is het nieuwe 50 en snorfiets op de rijbaan (bijvoorbeeld op de Noordstedeweg).

Krijg jij ook energie van de fiets?

Sluit je dan bij ons aan! We overleggen regelmatig met de vaste kern van ‘activo’s’ over strategie en acties, en er is ook een groep die Fietsnet Nieuwegein onderhoudt. Lijkt het je wat? Stuur dan een mail met je gegevens naar [email protected]. We nemen dan contact op.

Wil je op de hoogte blijven van ons werk? Geregeld plaatsen we op deze website nieuwsberichten. En twee- tot driemaal per jaar versturen we een e-mailnieuwsbrief aan Fietsersbondleden en belangstellenden. Ook zijn @casperlangerak en @clarionwegerif actief op Twitter.

 

CoronaBlauwebrug20200506_web