Fietsersbondleden aan de slag met Fietsvisie 2040 voor Nieuwegein

Jaap-Kamminga-bij-Fietsvisie-2040-NIeuwegein

Op woensdagavond 26 juni kwamen Fietsersbondleden en fietsfans uit heel Nieuwegein bij elkaar in LaCaza om te brainstormen over fietsstad Nieuwegein in 2040. Jaap Kamminga, hoofd Beleid van de Fietsersbond, leidde de avond in en wijdde ons in in de Fietsvisie 2040 van de Fietsersbond.

De Fietsfamilie, de drie fietsnetwerken, ISA…lees maar eens de pagina’s over de Fietsvisie op de website van de Fietsersbond!

Daarna gingen de deelnemers zelf aan de slag in drie groepjes om te ‘dromen’ over Nieuwegein 2040:

1. Demografie: toenemende vergrijzing èn blijvend inkomend schoolverkeer naar Nieuwegein vanuit de Lopikerwaard, Vijfheerenlanden en Utrecht. Wat betekent dit voor fietsen in Nieuwegein?

2. Barrières en verbindingen: Nieuwegein heeft veel kanalen, stadsautowegen en snelwegen op haar grondgebied, die nu een barrière vormen voor fietsers. Hoe is dat in 2040? Waar zie je kansen en mogelijkheden? Droom je los!

3. Verdubbeling van het fietsverkeer en diversiteit van fietsen: Hoe ziet onze stad eruit in 2040?

Casper-bij-FIetsvisie-2040-Nieuwegein
In groepjes aan de slag met de drie thema’s.

De avond leverde een goede opbrengst op die we deze zomer verwerken tot een eerste concept. Nieuwsgierig naar de ideeën over fiets-drive-in-supermarkten, e-bikestallingen, fietsles voor nieuwe Nieuwegeiners, de Henkel-fietsdreieck en de FietsRoute Imperiale no 2? Lees er de komende maanden meer over in het dossier Fietsvisie Nieuwegein 2040!

Categorieën