Fietsersbond ontwikkelt Fietsvisie Nieuwegein 2040

Hoe fietsen we in 2040 door Nieuwegein? En wie komen we dan tegen op het fietspad? Die vragen staan centraal in de Fietsvisie Nieuwegein 2040 van Fietsersbondafdeling Nieuwegein.

Op donderdagavond 31 oktober 2019 bieden we de visie aan de Nieuwegeinse gemeenteraad en het college aan.

Voorpagina Fietsvisie Nieuwegein 2040

Met inbreng van zo’n twintig enthousiaste leden en fietsfans hebben we een visie op fietsen in Nieuwegein ontwikkeld: Fietsvisie Nieuwegein 2040. Het is een uitwerking voor Nieuwegein van de Fietsvisie 2040 van de Fietsersbond, die begin dit jaar verscheen.

Tijdens het werken aan de Fietsvisie 2040, de visie van de Fietsersbond op fietsen in 2040, rijpte er een plan: hoe mooi zou het zijn om die inspirerende visie te vertalen naar een visie voor onze eigen stad, Nieuwegein?

Een visie die richting kan geven aan het fietsbeleid en aan de uitvoering van fietsmaatregelen in onze gemeente en provincie, maar die ook onze eigen afdeling focus biedt. En die dient als onze inbreng in ruimtelijke plannen, zoals omgevingsvisie en omgevingsplan.

Die visie is er nu, en neemt je mee naar 2040. Hoe ziet Nieuwegein, er dan uit? Lees mee over de FietsFamilie, fiets mee over de Henkel-Drei-eck, maak kennis met burgemeester Aleid Spaaknippel en laat je inspireren!

Aanbieding aan college en raad

De aanbieding is tijdens het Intermezzo van de Avond van de Raad op donderdagavond 31 oktober 2019 om 21.00 uur. We bieden onze visie dan aan wethouder Ellie Eggengoor (namens het college) en aan Martijn Stekelenburg (namens de gemeenteraad) aan.  Je bent van harte welkom om aanwezig te zijn in het Stadshuis op de 4e verdieping.

Je kunt onze visie alvast lezen, download ‘m hieronder. We horen graag je reactie via [email protected]

pdf ⋅ 4 MB

Fietsvisie Nieuwegein 2040_def

Download

Categorieën