Fietspad Ravenswade open: Fietsersbond deelt fietsdrop uit

Leden van de Fietsersbond deelden op dinsdagochtend 10 december fietsdropjes uit om te vieren dat het vrijliggende fietspad langs de Ravenswade open is.

Fransdeeltfietsdrop
Uitdelen fietsdropjes bij de Ravenswade
Fietsdropuitdelers
Fietsersbondleden uit Houten en Nieuwegein staan klaar om dropjes uit te delen

Clarion Wegerif, voorzitter Fietsersbond Nieuwegein: “Vorige week was het precies tien jaar geleden dat we als afdeling begonnen zijn met lobbyen voor een vrijliggend fietspad over het Liesboschterrein. We zijn ontzettend blij dat onze inspanningen resultaat hebben gehad en dat het fietspad eindelijk gebruikt kan worden. De Fietsersbondvlag gaat uit!”

 

Onveilig

Op de gevaarlijke Ravenswade gebeurden regelmatig ongelukken. In 2018 verongelukte er nog een fietser; hij werd door een vrachtwagen geschept. Veel fietsers durfden de weg niet te gebruiken, terwijl die de kortste route vormt tussen Houten en Utrecht-West. Toch maken zo’n tweeduizend fietsers per etmaal gebruik van de route.

Verkeersmaatregelen Liesboschterrein

De aanleg van het vrijliggende fietspad maakt onderdeel uit van een grote verkeerskundige reconstructie van het Liesboschterrein. De aanleg van het fietspad en twee nieuwe invalswegen waren voorwaarden voor de bouw van het distributiecentrum van de Jumbo.

Helemaal klaar was het fietspad dinsdag overigens nog niet; bij enkele zijwegen moet er nog rood asfalt komen. Dat kan pas volgend jaar, als het warmer is, aangebracht worden.

Nieuw knelpunt: zuidelijke kruising

Helaas is met de aanleg van de zuidelijke kruising (bij de Hornbach) een nieuw knelpunt gecreëerd. De gelijkvloerse kruising heeft stoplichten die nu al veelvuldig door automobilisten en fietsers worden genegeerd. Fietsersbond Nieuwegein blijft lobbyen voor een veilig alternatief: een fietstunnel op deze plek. Lees meer in het dossier Laagraven op onze website.

Categorieën