Fietsersbond Nieuwegein geeft advies over strategische mobiliteitsvisie

Op 18 juni spraken de Nieuwegeinse raadsleden over de startnotitie Strategische Mobiliteitsvisie. Het Gemeentelijk Mobiliteitsplan+ uit 2014 is verouderd en ook de Omgevingsvisie vraagt om keuzes op het gebied van mobiliteit. Wij stuurden vooraf de raadsleden een brief met adviezen.

Stratmob20200618

Na de aanbieding van onze Fietsvisie Nieuwegein 2040 eind vorig jaar hoorden we dat de raad deze graag in het eerste kwartaal van 2020 wilde bespreken. Zo mogelijk in combinatie met het mobiliteitsplan. Corona gooide roet in het eten, maar we waren toch een tikje verbaasd om op de raadscommissieagenda van 18 juni opeens de startnotitie Strategische Mobiliteitsvisie te zien staan. Inspreken bleek niet mogelijk, dus zetten we onze ideeën op papier.

Want op het gebied van mobiliteit is er veel veranderd, in Nieuwegein en in de regio. Die boodschap wilden we onze raadsleden graag meegeven. We hebben het boek ‘Het recht van de snelste’ van Thalia Verkade en Marco Te Brömmelstroet hen dan ook van harte aanbevolen.

 

Knippen in wijkwegen

Gelukkig bleek onze brief goed gelezen en voegden de raads- en commissieleden veel fietsthema’s toe aan de lijst van onderwerpen voor de mobiliteitsvisie. Opvallend was, dat Balth de Winter (VSP) het knippen in wijkwegen in herinnering bracht. Een plan van lang geleden, dat het toen niet haalde. Maar dat wij als één van de mogelijkheden zien, om snelle, zware fietsen meer ruimte op straat te geven en sluipverkeer en drukte te voorkomen.

 

Lees de hele brief

Lees de hele brief die we aan de raads- en commissieleden stuurden, en de startnotitie Strategische Mobiliteit, op de website van de gemeenteraad van Nieuwegein. Via dezelfde link kun je trouwens ook de vergadering terugkijken. Na de zomer krijgen we de gelegenheid om onze ideeën voor de Strategische Mobiliteitsvisie in te brengen.

Categorieën