Snelfietsroute Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein: voorrang voor fietsers graag

Het ontwerp voor de nieuwe snelfietsroute Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein ziet er goed uit. Alleen de voorrang voor fietsers op kruisingen bij de bruggen ontbreekt nog. Tot en met zondag 14 februari kun je je opmerkingen op het ontwerp doorgeven.

Impressie snelfietsroute Remiseweg
Impressie snelfietsroute bij Remiseweg

Het ontwerp voor het Nieuwegeinse deel van de snelfietsroute ziet er goed uit: rood asfalt, en op de gedeelten die fietsstraat worden een smalle strook klinkers in het midden. Ook over de reconstructie van het pad tussen de Taludweg en de Remiseweg zijn we erg tevreden. Het korte stukje eenrichtingfietspad tussen Jutfasebrug en Remiseweg wordt een tweerichtingpad, en er komt een nieuwe oversteek vlakbij de bussluis. Zo kun je, komend vanaf Utrecht, zonder stoplicht naar beneden de Utrechtsestraatweg vervolgen. Veel fietsers waren daar spookrijders en dat is in de nieuwe situatie naar alle waarschijnlijkheid verleden tijd.

Snelfietsroute in de voorrang

Waar we niet tevreden over zijn, is de situatie bij de kruisingen met de wijkwegen Symfonielaan/Structuurbaan, Noordstedeweg en Roerdomplaan/Parkhout, dus bij de bruggen op de route. Op een snelfietsroute hebben fietsers voorrang op kruisend verkeer. Net als op de autosnelweg. Daar hoef je ook niet te stoppen bij een zijweg. Dus, gemeente Nieuwegein en provincie Utrecht: verlaag de snelheid op deze wijkwegen naar 30 km/uur, zorg voor verlaging van de auto-intensiteiten en zet de snelfietsroute in de voorrang.

Impressie snelfietsroute Blauwe Brug. Hier is de opstelruimte voor fietsers onduidelijk en krijgen fietsers op de snelfietsroute geen voorrang
Impressie kruising snelfietsroute bij Blauwe Brug

Reactietermijn verlengd tot en met 14 februari

De termijn voor reactie op het ontwerp van de snelfietsroute is verlengd tot en met 14 februari 2021. Via de website experience.geowebonline.nl/IMBYstart kun je je reactie geven.

Categorieën