In memoriam Willem Wijntjes

Afgelopen weekend is Willem Wijntjes overleden, 71 jaar jong. Willem werd vier jaar geleden actief binnen onze Fietsersbondafdeling, met onderbrekingen waarin hij lid was van Provinciale Staten voor het CDA.

Willem Wijntjes
Willem Wijntjes met zijn fiets tijdens een plakactie voor Fietsnet Nieuwegein.
Willem had toen al vierentwintig jaar in de Nieuwegeinse raad de belangen van de fiets behartigd. Hij had een groot hart voor fietsen en was de geestelijk vader van de Nieuwe Heemsteedsebrug, de fietsbrug die sinds 2015 bij de Plofsluis het Amsterdam-Rijnkanaal overspant en de oude verbinding tussen Nedereind en Overeind herstelt.
De Nieuwe Heemsteedsebrug
De Nieuwe Heemsteedsebrug met op de achtergrond de Ploflsluis. Willem Wijntjes was de geestelijk vader van deze brug

Verbinding was kenmerkend voor Willem. Hij zocht medestanders in de politieke arena, maar zeker ook op de achtergrond, en liet niet los waaraan hij begonnen was. En hij deed dat met zichtbaar plezier en humor.

Houd de druk er op! Eigenwijs blijven doen!

In onze Fietsersbondappgroep vuurde hij ons aan: ‘Eigenwijs blijven doen!’ ‘Houd de druk erop!’ ‘Die tunnel moet er komen!’
Ook stak hij vorig jaar de handen uit de mouwen toen we met een aantal activo’s stickers gingen plakken voor Fietsnet Nieuwegein. Zijn enthousiasme straalt van de foto’s af.
Willem Wijntjes plakt een sticker van Fietsnet Nieuwegein op een lantaarnpaal
Willem plakt een sticker van Fietsnet Nieuwegein op een lantaarnpaal
Zo zullen we hem herinneren, als fijne vriend, pleitbezorger, altijd in voor een uitdaging, die hij met veel plezier aan ging.
We wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en vrienden veel sterkte. We zullen Willem missen.
Namens de leden van Fietsersbondafdeling Nieuwegein,
Clarion Wegerif
voorzitter

Categorieën