Wie krijgt voorrang op de Nieuwegeinse Noordstedeweg?

Radio M volgt de verkiezingsstrijd in Nieuwegein op de voet. Op 8 maart kwam Robert-Jan Booij voor het programma ‘Utrecht is wakker’ naar de Noordstedeweg om de lijsttrekkers van D66 en VVD te vragen naar hun oplossingen voor dit fietsknelpunt.

Oversteek Noordstedeweg
Drukte op het fietspad op de oversteek van de Noordstedeweg

Ook onze voorzitter Clarion Wegerif kwam aan het woord. Zij vertelde over onze oplossing: oversteken ‘in de luwte van de knip’. Een knip in de Noordstedeweg vlak voor of na de Doorslagbrug, waar de bus en toeleverend vrachtverkeer kan passeren, maar personenauto’s niet, vinden wij een goede oplossing voor dit fietsknelpunt dat al tientallen jaren bestaat.

Lees het artikel Van autostad naar fietsstad: wie krijgt er voorrang in Nieuwegein, en luister de twee fragmenten terug op de website van RTV Utrecht.

Categorieën