Fietsgemeente 2024: vul de enquête in voor Nieuwegein!

Welke gemeente heeft aandacht voor fietsveiligheid, de aanleg van goede fietsroutes en stimuleert het fietsgeluk? De Fietsersbond roept fietsers op hun mening te geven in een nieuwe editie van het grootste fietsonderzoek van Nederland. Vul jij de enquête in voor Nieuwegein?

Fietspad langs de Doorslag met Oudegeinse molen en logo fietsgemeente 2024

Fietsgemeente 2024 is een landelijke verkiezing die alle 342 gemeenten in Nederland stimuleert om hun fietsklimaat te verbeteren.

Voorzitter Clarion Wegerif van Fietsersbondafdeling Nieuwegein: “De enquête Fietsgemeente 2024 levert een schat aan informatie op over het fietsklimaat. Met de data krijgen wij als afdeling een nog beter beeld van wat fietsers vinden van de fietsvriendelijkheid van onze stad. En reken maar dat ook op ons Stadshuis naar de score van Nieuwegein wordt gekeken!” 

Fietsers krijgen in de enquête vragen over onder meer de ruimte op fietspaden, voorzieningen voor fietsers en de kwaliteit van het wegdek. Het gevoel van de fietser wordt niet vergeten, want ook ‘fietsplezier’ en ‘fietsbeleving’ komen aan bod.

Invullen van de enquête kost maar vijf minuten

Voor een goed beeld van Nieuwegein is het wel belangrijk dat voldoende fietsers de enquête invullen. Je hoeft daarvoor niet zelf in Nieuwegein te wonen. Ook als je regelmatig door Nieuwegein fietst op weg naar werk of school, kun je de enquête invullen. Je mag dat ook doen voor meerdere gemeenten. Het kost ongeveer vijf minuten en je maakt kans op mooie prijzen, waaronder een fiets!

Naar de enquête

De enquête staat online tot en met 12 november 2023. Op 6 juni 2024 wordt de winnaar bekend gemaakt op het Nationaal Fietscongres in Den Haag. Esther van Garderen, directeur van de Fietsersbond, roept alle fietsers op om mee te doen. “Of je nu een oudere recreant, een bagagedragerstudent of een bakfietsouder bent. We zijn allemaal ervaringsdeskundige als het om fietsen gaat.” Dus aarzel niet en vul meteen de enquête in.  Vergeet niet om de link door te sturen naar je buren, vrienden en familie. Want hoe meer fietsers ‘m invullen, hoe betrouwbaarder de gegevens!

Categorieën