Historisch moment: gemeenteraad Nieuwegein kiest voor knippen in wijkwegen

Op 14 oktober nam de gemeenteraad van Nieuwegein een historisch besluit: ze koos voor het knippen in wijkwegen. Als eerste komt er een knip in de Batauweg.

Fietsers steken Batauweg over
Fietsers steken Batauweg over bij de Nedereindseweg. Hier komt een knip.

Met het knippen in wijkwegen wil de gemeente het sluipverkeer op deze wegen terugdringen en zo meer ruimte bieden aan fietsers, voetgangers en ov. Ook problemen met verkeersveiligheid, geluid en luchtvervuiling nemen naar verwachting af. Een goede zaak, vinden wij!

Ruim twintig jaar geleden lanceerde toenmalig wethouder Steenhuisen al een plan om te knippen in wijkwegen. Dat kwam er toen niet door. Maar de tijden zijn veranderd: op 1 april van dit jaar nam de gemeenteraad een amendement aan om fietsers en voetgangers prioriteit één te geven.

Noordstedeweg blijft voorlopig knelpunt

Veel politieke partijen vroegen om maatregelen om de oversteek van de Noordstedeweg te verbeteren. Die komen er niet op korte termijn, vanwege alle bouwwerkzaamheden in de Doorslagzone en de HN-locatie, vertelde wethouder Ellie Eggengoor. Dat is jammer. Nu maar wachten op een knip in de buurt. Wij hebben al een lijstje!

Fietsers en een scootmobiel bij de oversteek Noordstedeweg
Oversteek Noordstedeweg blijft tobben

Meer informatie over het vaststellen van het Mobiliteitsprogramma

Lees de andere maatregelen in het Mobiliteitsprogramma of in eerdere berichten op onze website en/of bekijk de vergadering van de gemeenteraad via de website van de gemeenteraad van Nieuwegein.

Categorieën